«Φως στην Ομηρική Ιθάκη», στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης του Δήμου Πατρέων

ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ!!!

DSC08462Ο Σύλλογος Ιθακησίων Πάτρας «ο Οδυσσεύς» παρουσιάζει στο κοινό της Πάτρας την αρχαιολογική έκθεση του κ. Δημήτρη Παΐζη – Δανιά, «Φως στην Ομηρική Ιθάκη», στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης του Δήμου Πατρέων. Η επίσημη έναρξη της έκθεσης έγινε  τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 και θα είναι ανοιχτή και τις επόμενες ημέρες 3, 4, 5 και 6 Ιουνίου 2014 από ώρα 10:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Πατρέων.

Είναι προϊόν μακροχρόνιας έρευνας του κ. Παΐζη καταγεγραμμένη σε διάφορα βιβλία και σε πολυάριθμες ομιλίες και άρθρα του.

DSC08529Τα δεδομένα αυτής της έρευνας αποτελούν επιμέρους θέσεις και απόψεις αρχαιολόγων και μελετητών ελλήνων και ξένων της Ιθακησιακής προϊστορίας και αποδεικνύουν με επιστημονικό τρόπο ότι η σημερινή Ιθάκη είναι η Ομηρική.

Η έκθεση αποτελείται από 36 αφίσες μεγέθους 1m X 0,70 m που περιέχουν εικόνες και κείμενα γραμμένα σε δύο γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά) και είναι ταξινομημένες σε 10 ενότητες (πυλώνες).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ

πηγή: Ithacanews.gr , jkarantzis.blogspot.gr